Hirdetés adatai:

Ajánlat:
eladásra kínált ingatlan
Típus:
tégla építésű lakás
Vételár:
53.5 M Ft
Alapterület:
111 m²
Erkély:
3 m²
Ingatlan állapota:
közepes állapotú
Szobák száma:
5
Fűtés:
házközponti egyedi méréssel
Lift:
van
Kilátás:
utcai
Cím:
Budapest, 7. kerület, (Középső-Erzsébetváros), Rákóczi út
Rezsiköltség:
17000 Ft/hó
Fürdő és WC:
külön helyiségben
Belmagasság:
3 m vagy magasabb
Tájolás:
dél
 

Megjegyzés:

Tágas, világos, erkélyes, 111nm-es nagypolgári lakás a Blaha és a Keleti között!!!

A Rákóczi út mai nevét 1906-ban kapta abból az alkalomból, hogy Rákóczi fejedelemnek és száműzött társainak hazahozott hamvait ezen az úton kísérték ünnepélyes menetben a Szent István Bazilikától a Keleti pályaudvarig (s onnan Kassára). Budapest egyik leg emblematikusabb környezetében fekszik, a mindenki által ismert Blaha Lujza tér és Keleti pályaudvar között. Közlekedés és infrastruktúra tekintetében egyedülállóan jónak mondható a környék. Pillanatok alatt a város bármely részébe eljuthatunk innen a sok tömegközlekedési eszköz valamelyikével. Az épületnek saját történelme van, ugyanis az 1956-os forradalom során lerombolták egy részét, amit később teljesen újjáépítettek. Mondhatjuk, hogy a város szívében helyezkedik el ez a lakás, amely olyan nagypolgári életérzést nyújt a tulajdonosának, amit csak a belvárosi múltszázad elején épült épületektől kaphat az ember. A harmadik emeleten fekvő lakáshoz, a szépen karbantartott, fél körfolyosós épületben több lift-el is feljuthatunk. Mivel a szóban forgó lakás az utolsó az utcafronti részen, így könnyűszerrel egy második, „belső erkélyt” alakíthatunk ki a lakás előtt húzódó folyosórészből. Amint belépünk megérezzük, a nagy terek nyújtotta életérzést, ne feledjük 111 m2-ről beszélünk.
A lakás jelenlegi állapotában is hasznosítható, hiszen nyolc évvel ezelőtt teljeskörű műszaki és esztétikai felújításon esett át, de némi esztétikai felújítás ízlés szerint természetesen ráfér. Lifttel jutunk fel a 3. emeletre ahonnan kilépünk a fél körfolyosós udvarra, melynek utolsó lakása a szóban forgó ingatlan. A lakás előtti folyosó részt teljesen ki lehet sajátítani így kapunk egy belső erkélyt is a lakáshoz, ahol kerékpárt vagy bármi olyan eszközt ami nem férne el a 111m2-en, kényelmesen tudunk tárolni. Belépve egy kellemes kis előtér fogad minket, innen jobbra nyílik két szoba, melyek igény szerint egybenyithatóak akár az egyikhez gardrób kialakítására alkalmas plusz helyiség is tartozik, tehát ideálisak háló, illetve gyerekszobának egyaránt. A már imént említett előtérből nyílik a fürdő és a külön helyiségben elhelyezkedő toalett is. Innen balra indulva egy udvari ablakos helyiségbe érünk amely méretéből adódóan egy tágas ebédlőnek adhat helyet. Itt lett praktikusan kialakítva a konyha is amely minden igényt kielégítően kényelmesen felszerelhető. A két hatalmas (összesen kb.60m2) egybenyitható utcai szoba, melyeknek hatalmas nyílászáróin özönlik a fény a lakásba. Meglepően csendes ez a két szoba is köszönhetően a jó állapotú nyílászáróknak, valamint a 3 emeletnyi magasságnak, a körút zajából szinte semmi nem hallatszik fel zavaróan.
A lakás közös költsége 17-18 ezer forint között van. A fűtésről a frissen felújított házközponti kazán gondoskodik, havi 17.000.-Ft átalány fizetendő, de egyedi mérőórával szerelt fűtőtestek vannak a lakásban így ez az összeg az év végi elszámolásnál változhat. Ezen felül minden egyéb költség fogyasztás szerint fizetendő. A lakáshoz tartozik még egy pince rekesz is.
Ajánlanám nagycsaládok számára akiknek fontos a központi elhelyezkedésű otthon, a jó tömegközlekedés és a környéket jellemző fejlett infrastruktúra. De cégek illetve befektetők érdeklődésére is számítok a lakás kivételes adottságai miatt.

Eszközök:

▴ Vissza az oldal tetejére